Η CretanComics είναι ένας νέος εκδοτικός οίκος με έδρα το Ρέθυμνο και ενδιαφέρον του την Κρητική ιστορία, μυθολογία αλλά και τη σύγχρονη ζωή, μέσα από το δημοφιλές μέσο των εικονογραφημένων αφηγημάτων.
Στόχος είναι η δημιουργία βιβλίων που να αποτελούν οδηγούς τόσο για τους μυημένους όσο και για τους αμύητους πάνω στην ιστορία του νησιού, καθώς το χιούμορ και η επιστημονική εγκυρότητα φτιάχνουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό που αποδεικνύει πως η ιστορία είναι πράγματι ικανή να μας ταξιδέψει και να μας συναρπάσει.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΚΑΣ γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος με άριστα της Σχολής Καλών Τεχνών του Μιλάνου. Πολιτικός γελοιογράφος στην εφημερίδα Ρέθεμνος, έχει εργαστεί ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων, σκιτσογράφος σε εφημερίδες και εικαστικός επιμελητής σε μουσικά φεστιβάλ, ενώ μετρά αρκετές συμμετοχές σε ατομικές και ομαδικές εικαστικές εκθέσεις στην Ιταλία και την Ελλάδα. Έχει επίσης συνεργαστεί στην επιμέλεια αρκετών εκθέσεων κι έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής κεραμικής σε άτομα με ειδικές ανάγκες κι ως εκπαιδευτής ξυλογλυπτικής στις φυλακές Αλικαρνασσού. Έχει βραβευτεί για το λογοτεχνικό διαγωνισμό της εφημερίδας “το Βήμα” [μια ιστορία για την κρίση], όπως επίσης και από την Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ταινία του Κ. Σφήκα “H Μεταμόρφωση του Κάφκα”, στην οποία συνεργάστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής.

Στοιχεία επικοινωνίας:
e-mail: info@cretancomics.gr

Καλάθι αγορών
Scroll to Top